Ontzorgen is ons vak

Voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken.

Opzicht

29-11-2009

Deze houdt in dat de aansprakelijkheid van de verzekerde voor schade toegebracht aan zaken die hij in huur, gebruik, ter bewerking, behandeling, bewaring, vervoer of om welke andere reden ook onder zich (onder zijn opzicht) mocht hebben, van de dekking is uitgesloten.

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren bevat een afgezwakte opzichtclausule; in geval van een opzichtschade kan een eigen risico gelden en/of een beperking van het te vergoeden bedrag. Voor bepaalde bedrijven, zoals reparatie- en schoonmaakbedrijven, kan eveneens een minder vergaande opzichtclausule worden opgenomen in de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. De opzichtuitsluiting geldt gewoonlijk niet voor zaken van ondergeschikten waarvoor de verzekeringnemer als werkgever aansprakelijk kan zijn.

Het merendeel van de particuliere aansprakelijkheidsverzekeringen vormt geen probleem bij een opzichtschade. Een (beperkte) dekking op een bedrijfsmatige verzekering is zeker niet standaard. Gaat u zelf maar na in welke gevallen u als bedrijf aansprakelijk gesteld kan worden voor zaken die u onder opzicht heeft. Een beperkte opzichtdekking wordt niet voor iedere hoedanigheid gegeven. In een aantal gevallen kan het wel en daarvoor dient u een verzoek in te dienen bij uw verzekeraar of adviseur. De standaard uitsluiting wordt dan middels een speciale clausule verzacht.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top