Van dekking verzekerd

Ook als het wat verder van huis is.

Oppassen met goedkope AOV's

31-08-2011

Deze budget-AOV's bevatten bijvoorbeeld medische uitsluitingen, beperkingen inuitkeringsduur en hoogte en flinke startdrempels. Volgens de AFM zijn de verzekeringen vaak zo uitgekleed dat deze niet nuttig meer zijn. Dit leidt onherroepelijk tot teleurstellingen bij ondernemers die er gebruik van willen maken.

Een passende AOV hangt van heel veel factoren af. Zo worden in heel veel polissen psychische ziekten uitgesloten. Dat is heel vervelend als de ondernemers in de ICT werkzaam zijn want juist daar zijn psychische problemen de oorzaak van uitval. Vaak zijn er ook startdrempels; de ondernemer moet wel genoeg geld achter de hand hebben om de eerste tijd zonder inkomen door te komen. Soms eindigt de verzekering na een paar jaar. Maar hoe zeker is het dat de ondernemer daarna weer voor zijn eigen inkomen kan zorgen? Kan gemakkelijk weer naar ander werk worden geswitcht of is de zaak te verkopen?  Vragen, vragen, vragen. Een ondernemer kan dan ook niet zonder een goed individueel advies. Maar volgens de AFM is het met deze hulp slecht gesteld. Verzekeraars stellen aan adviseurs geen extra kwaliteitseisen, terwijl de ingewikkelde materie dit wel zou vereisen. Ook de brochures van de verzekeraars maken vaak onvoldoende duidelijk wat de risico's van een beperkte verzekering zijn.

De cijfers
Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat jaarlijks ongeveer 1 op de 10 ondernemers tijdelijk of langdurig arbeidsongeschikt raakt. Het ligt er natuurlijk wel aan in welke branche die ondernemer werkzaam is. De ene branche is kwetsbaarder voor ziekte en arbeidsongeschiktheid dan de andere. Maar toch, het zijn stevige cijfers.

Tegelijkertijd heeft ruim een derde van alle ondernemers niets geregeld bij arbeidsongeschiktheid. Geen verzekering, geen buffers of andere zaken waar op teruggevallen kan worden. Wel zijn veel ondernemers zich bewust van het feit dat de risico's van arbeidsongeschiktheid groot kan zijn voor de continuïteit van de onderneming.

Ons advies is een grondige risico analyse van uw persoonlijke situtatie. Vanuit de contacten die wij met AOV verzekeraars hebben, kunnen wij u een passende aanbiedingen doen.

(bron: Eigen Bedrijf KvK  nr.4 en de Amersfoortse Verzekeringen)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top