Van ontzorgen hebben wij ons vak gemaakt

Verstand van grote en kleine risico's.

Oomes Advocatuur

01-04-2020

Deze maand geven wij in de rubriek Quorim relatie het woord aan mr. Oomes van Oomes Advocatuur uit Son en Breugel.

Advocatuur in Coronatijd

Nu de overheid steeds verder gaande maatregelen aankondigt voelen we ons niet meer vrij te gaan en staan waar we willen. Iedereen voelt dat: je hebt het idee dat als je weer eens vertrekt thuis je ‘verantwoording’ moet afleggen waarom je er op uit gaat.

Voor ons als advocaten is het niet anders: “business as usual”, met dien verstande dat de dagelijkse praktijk er wel anders uitziet: rechtbanken zijn gesloten, zittingen zijn tot (in elk geval) 6 april opgeschort. De meeste advocaten kunnen dus vanuit huis (kantoor) werken.

Anders is dat voor de strafrechtadvocaten:

'Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft de NOvA laten weten dat rechtshandhaving (inclusief vervolging en berechting) moet worden gezien als onderdeel van de categorie ‘noodzakelijke overheidsprocessen’. Advocaten vallen onder de lijst met ‘vitale beroepen’ indien zij als advocaat betrokken zijn bij een vitaal proces binnen de rechtshandhaving. Gedacht kan worden aan het verlenen van rechtsbijstand in urgente zaken. Dit geldt alleen voor advocaten en dus niet voor ondersteunend personeel, zoals paralegals en secretariaatsmedewerkers

Oomes Advocatuur is een advocatenkantoor dat goed is voor 20 jaren ervaring in de advocatuur.

Dit betekent dat wij als strafrechtadvocaten gewoon moeten opdraven zodra er iemand in de problemen is gekomen: de bijstand moet worden verleend, geen uitzonderingen. Immers worden er nog altijd beslissingen genomen die mensen in hun (letterlijke) vrijheid aantast.  Uiteraard wordt er zoveel mogelijk getracht ons ook te beschermen: verhoren worden indien mogelijk via een videoverbinding gedaan en als dat niet lukt telefonisch. Zo is althans de richtlijn. De praktijk is echter anders: Nederland is niet voorbereid: instellingen als politiebureaus en gevangenissen zijn niet ingericht op dit soort maatwerk.

Dit betekent in de praktijk dat we toch weer de auto in moeten: zelfs in een mogelijke situatie van Lockdown zullen de advocaten zich vrij moeten blijven bewegen: als de cliënten niet mogen reizen, zullen de advocaten naar hen toe moeten. Alleen zo zal een vrij en vertrouwelijke communicatie kunnen worden gegarandeerd. Uiteraard zal dit enkel in noodzakelijke gevallen moeten worden gedaan, maar al ligt het verkeer stil en zijn er geen fysieke rechtszaken: termijnen blijven lopen en schriftelijke procedures volgen de wettelijke termijnen. Enkel zo zal het rechtssysteem draaiende kunnen blijven.

Oomes Advocatuur is een advocatenkantoor dat goed is voor 20 jaren ervaring in de advocatuur.

Bij Oomes Advocatuur kunt u rekenen op een zeer hoge dosis betrokkenheid en persoonlijke aandacht, waarbij bereikbaarheid, laagdrempeligheid en juridische kennis hoog in het vaandel staan.

Wij werken voor zowel particulieren als het mkb. Het kantoor is gespecialiseerd en zeer bedreven in het strafrecht met alle daaraan gelieerde (vaak ook civielrechtelijke) rechtsgebieden, waarbij ook het algemeen verbintenissenrecht, huurrecht, incasso en bestuursrecht binnen het kantoor uitstekend worden beheerst.

mr. C.A.D. OomesCarlo Oomes - Oomes Advocatuur

Oomes Advocatuur
Van den Elsenstraat 48
5694 NH Son en Breugel

telefoon:+31 (0)499 788 118

www.oomesadvocatuur.nl

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top