Goed geregeld

Zekerheid geeft vrijheid.

Onzichtbare schade

23-10-2019

Alle verzekeringsmerken van Achmea hebben onzichtbare schade aan zonnepanelen nu uitgesloten van dekking. Vakblad Solar Magazine signaleerde dat ook FBTO vanaf november de voorwaarden heeft aangepast. Gisteren liet minister Wopke Hoekstra van Financiën weten meer tijd nodig te hebben voor het beantwoorden van de Kamervragen die daar onlangs over werden gesteld.

Ook FBTO haalt onzichtbare schade aan zonnepanelen uit de dekking

De voorwaarden van FBTO vermelden per 1 november dat er geen dekking meer is voor schade die alleen met meetapparatuur of andere technische hulpmiddelen waar te nemen is. Hagelschade kan op zonnepanelen zulke schade veroorzaken, die ervoor zorgt dat het rendement van de panelen met enkele procentpunten afneemt.

Kippenboer

Vorig jaar oordeelde de rechter dat Delta Lloyd de schade aan de zonnepanelen op het dak van een kippenboer gewoon moest vergoeden. De expertise had uitgewezen dat het verlies aan rendement op termijn ongeveer 6 procent zou zijn. Volgens de verzekeraar functioneerden de panelen dus nog prima, maar de rechter dat zag dat anders.

Brand

Vakblad Solar Magazine stelt echter dat de onzichtbare schade aan panelen veel meer gevolgen heeft. “Door de inslag van hagelstenen kunnen haarscheurtjes in de zonnecellen ontstaan –zogenoemde microcracks –waardoor na een langere periode de stroomproductie van de zonnepanelen steeds verder afneemt. Bovendien kunnen er hotspots ontstaan die een oorzaak van brand kunnen zijn.”

(bron: AM web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top