Van alle markten thuis

Door ervaring wijs geworden.

Onze levensverwachting

01-11-2017

Dat de levensverwachting oploopt is wel duidelijk en daar houden verzekeraars ook rekening mee, maar is het stelsel ook bestand tegen grotere sprongen? “Dat is de next level”, zei Jos Baeten, CEO van a.s.r. tijdens een gesprek tussen het Verbond van Verzekeraars en vertegenwoordigers van financiële media. Het gesprek was ingepland naar aanleiding van het Regeerakkoord en de installatie van het nieuwe kabinet.

Baeten haakte in op de vraag wat de ‘next level’ in de discussie over het Nederlandse pensioenstelsel wordt. “Er zou best een enorme sprong in de levensverwachting kunnen komen”, voorspelde hij. “Dat we ineens van 85 naar 90 of 95 gaan. Dat heeft te maken met doorbraken in de medische wereld. Stel je voor dat iets als prostaatkanker ineens niet meer voorkomt. Of een andere ziekte. Hoe zorgen we dat ons stelsel voorbereid is op dergelijke schokken in het langlevenrisico? Misschien moeten we dan wel tot ons tachtigste werken of nog meer variatie in het uitkeringsschema toepassen.”  Volgens Baeten zijn dergelijke sprongen nu nog niet ingeprijsd. “Maar als je dat gaat vertalen in je verplichtingen, dat wordt onbetaalbaar.” De vraag is ook niet zozeer of verzekeraars het nog aanbieden, maar of werkgevers het nog zullen betalen.

(bron: AM web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top