Altijd op zoek naar oplossingen

wij kennen de weg in verzekeringsland.

Quorim relatie Oibibio

22-04-2017

Moby van Gool (13 jaar), Neneh van Gool (14 jaar), Pim Smit (15 jaar), Floor Smit (16 jaar) en Charlotte Smit (18 jaar) starten samen een webwinkel en leren zo hoe het is om te ondernemen.

Jong geleerd is oud gedaan

De vijf jonge ondernemers leren met behulp van hun ouders Henk en Liesje Smit-Thienpont de fijne kneepjes van het vak kennen. Henk en Liesje zijn beide ervaren zelfstandig ondernemer en bij het ouder worden van de kinderen in hun samengesteld gezin, werden er steeds vaker vragen gesteld over het ondernemerschap. Hoe verdien je nu een salaris, wat is winst, kan je er rijk van worden en waarom moet er belasting worden betaald?

“De ondernemersvragen van de kinderen hebben er toe geleid dat wij het initiatief hebben genomen met z’n allen een bedrijf te starten” zegt Henk. Henk en Liesje hebben zich met hun vijf kinderen laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel met de naam Oibibio. “De medewerker van de Kamer van Koophandel had dit nog nooit meegemaakt. De kinderen moesten in de vensterbank plaatsnemen en er werd heel uitgebreid verteld wat er komt kijken bij het inschrijven van een bedrijf”, zegt Liesje. “Een enorm leuk en leerzaam begin.”

Bekende naam

De naam Oibibio is voor een groot aantal mensen een bekende naam. Het was begin jaren’90 een ‘Feelgood Centrum’ in het hartje van Amsterdam. Nu is Oibibio een webwinkel met fijne en eerlijke producten. De producten zijn door de tieners zelf uitgezocht. Een aantal producten en leveranciers zijn door hen bezocht.

Henk is een ervaren ondernemer en zijn ervaring brengt hij in het familiebedrijf. “Iedere twee weken hebben wij vergadering en wordt er gewerkt met notulen en een actielijst. Iedere vennoot heeft zijn eigen rol binnen het bedrijf” vertelt Henk. Vanuit de onderneming van Henk is een kleine financiering verstrekt om de eerste kosten te dekken. “De leenovereenkomst is door iedereen ondertekent en de vennoten weten precies waar ze aan toe zijn” vervolgt Henk.

Meer over Oibibio en haar producten vindt u op www.oibibio.nl op de Facebookpagina van Oibibio.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top