Ontzorgen is ons vak

Voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken.

Nu ook het woekerpensioen

01-03-2009

Nu blijkt iedereen een woekerpensioen te hebben, behalve als je in een bedrijfstakpensioenfonds of een ondernemingspensioenfonds zit.

Er zijn veel goede bedrijfstakpensioenfondsen, maar er zijn er ook bij die zo slecht zijn, dat werkgevers ervoor kiezen om zelf iets te regelen voor hun werknemers dat veel beter is. De columnist van de Telegraaf meent dat als het pensioen maar gegarandeerd is, er geen sprake kan zijn van woekerpraktijken. Bij de woekerpensioenen gaat het opeens om de mate waarin de uitkeringen zeker zijn (vergeten wordt wat je voor die garantie moet betalen), terwijl het bij de woekerpolisaffaire (beleggingsverzekeringen) juist gaat over de kosten. Het kan bij pensioenopbouw namelijk helemaal geen kwaad om te beleggen. Mits de looptijd lang genoeg is en mits de spreiding maar voldoende zekerheden geeft. Je legt maandelijks een premie in, waarbij het koersrisico over de gehele looptijd gemiddeld is. Bij lage koersen koop je voordelig in en bij hogere koersen duurder. Per saldo zal over de hele looptijd het resultaat goed moeten zijn. Verzekeraars zijn intussen gedwongen om per deelnemer steeds opnieuw zekerheden op te zoeken en de opgebouwde waarde veilig te stellen (prudent beleggen).

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top