Wij ontzorgen door financiële rust en zekerheid

Dat is onze missie.

Nieuw staffelbesluit

01-04-2017

Sinds januari is het de Premie Pensioeninstellingen (PPI) toegestaan ook de beschikbare premiestaffels op basis van een lagere rekenrente te voeren. Verzekeraars hadden deze mogelijkheid al. Wat is er veranderd?

Toets op bovenmatigheid

Door een hogere beschikbare premiestaffel wordt de kans om een bovenmatige pensioenuitkering op te bouwen groter. De momenten waarop de toets op bovenmatigheid moet worden uitgevoerd, worden in het nieuwe besluit algemener beschreven. Dit moet namelijk gebeuren op ‘het moment waarop de in de regeling opgebouwde waarde het regime van de bijlage geheel of gedeeltelijk verlaat’. Er wordt dus niet meer over specifieke momenten gesproken. In ieder geval moet de toets uiterlijk op de pensioendatum worden uitgevoerd.

Overwaarde

Als er sprake is van bovenmatigheid, is het goede nieuws dat de overwaarde toekomt aan ofwel de verzekeraar ofwel de (ex-)werkgever. Voorheen kwam deze altijd toe aan de verzekeraar. De nieuwe situatie is voor werkgever en werknemer beter te begrijpen. Het is echter nog onzeker hoe verzekeraars deze zullen vertalen naar hun eigen producten.

Advisering

Op het gebied van pensioenadvisering werken wij samen met APS pensioenteam. Op onze site vindt u hierover meer informatie: APS pensioenadvisering

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top