Sterk in elk werk

Wij kennen de risico's en weten de oplossingen!

Nicotinespray ook rookwaar

15-09-2020

Op een overlijdensrisicoverzekering wordt in veel gevallen een korting verleend indien er niet wordt gerookt. Onlangs heeft een verzekeraar 25% korting toegepast op de uitkering van een overlijdensrisicoverzekering omdat er door de overledene regelmatig gebruik gemaakt werd van een nicotinespray. De consument stelt dat de door de verzekeraar toegepaste korting van 25 % op de uitkering onterecht is en diende hierover een klacht in bij het klachteninstituut.  

Haar overleden echtgenoot rookte niet, maar gebruikte slechts enkele malen een nicotinespray. De op de overlijdensrisicoverzekering van toepassing zijnde voorwaarden zijn naar het oordeel van de van het klachteninstituut helder verwoord en maar voor één uitleg vatbaar. Consument en haar echtgenoot hadden zich ervan bewust moeten zijn dat het weer gaan roken, waaronder het gebruik van een nicotinespray, gemeld diende te worden bij verzekeraar. Het klachteninstituut sluit niet uit dat zij dit wellicht over het hoofd hebben gezien, maar dit doet niets af aan het feit dat zij dit wel hadden moeten doen. Het beroep op de verzekeringsvoorwaarden is gerechtvaardigd en de vordering is afgewezen.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top