Advies op maat gemaakt

Wij hebben (bijna) altijd een passende oplossing.

NEN- normering

01-06-2009

Warmteontwikkeling is vaak een teken dat er iets mis is. Een overbelaste eindgroep in de elektrische installatie, een gecorrodeerd contact met hoge overgangsweerstand, een versleten lager; ze worden allemaal te warm. Thermografisch onderzoek hiernaar is een goede en zinvolle aanvulling op veiligheidsinspecties volgens NEN 3140 en NEN 1010.  
NEN 1010 is dé norm voor de e-installateur. Deze norm bevat de minimumveiligheidseisen waaraan laagspanningsinstallaties in de woning-, de utiliteitsbouw en in de industrie moeten voldoen.  Het ontwerpen en realiseren van elektrische installaties is voor iedere installateur belangrijk. Maar omdat fouten nu eenmaal worden gemaakt, is in NEN 1010 bepaald dat bij het uitvoeren van elektrische installatiewerkzaamheden moet zijn gezorgd voor goed vakmanschap, geleverd door vakkundig personeel en dat de juiste materialen moeten worden gebruikt. Duidelijk wordt ook gesteld in NEN 1010 dat, na eerste installatie en na elke belangrijke wijziging, elektrische installaties moeten zijn beproefd en geïnspecteerd vóórdat deze in bedrijf worden gesteld. Zo kan worden vastgesteld of de werkzaamheden naar behoren zijn uitgevoerd in overeenstemming met de norm. In de praktijk worden nog al wat eisen gesteld aan installateurs en hun medewerkers.
De norm NEN 3140 bevat de Nederlandse eisen met betrekking tot elektrische veiligheid. Werkgevers zijn vanuit de Arbowet verplicht deze normen te implementeren. In de praktijk betekent dit dat u uw elektrische installatie en elektrische arbeidsmiddelen regelmatig moet laten inspecteren. De frequentie wordt bepaald aan de hand van de risicoinventarisatie en - evaluatie (RI&E).
Veel zakelijke brandpolissen zijn voorzien van een zogeheten NEN- clausule. Indien uw polis hiervan is voorzien, is het van belang een verklaring te krijgen van uw installateur. U staat dan bij een eventuele brandschade stevig in uw schoenen. Indien de verzekeraar aantoont dat de schade is ontstaan door het ontbreken van deze normering wordt uw schade afgewezen.       
Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of een bezoek brengen aan de site van de NEN.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top