Altijd op zoek naar oplossingen

wij kennen de weg in verzekeringsland.

Negatief reisadvies

30-01-2017

​Ben ik nou wel of niet verzekerd als ik reis naar een gebied waar een negatief reisadvies geldt? En kan ik kosteloos annuleren als het reisadvies verandert? Af en toe doen zich situaties voor waar dergelijke vragen opspelen. Afgelopen week laaide de discussie weer op, toen reisorganisatie Corendon in het consumentenprogramma Kassa verscheen. In tegenstelling tot andere reisorganisaties biedt Corendon sinds kort weer vakanties naar Tunesië aan. Maar het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt nog altijd reizen naar dit gebied, dat de code oranje/rood heeft meegekregen.

Gedekt of niet?

Volgens het programma Kassa is er geen dekking in landen met code oranje of rood. Maar Corendon stelt dat je wel bent gedekt voor kosten, behalve kosten door een aanslag. Dit geldt volgens hen in Tunesië, maar ook in alle andere landen ter wereld. Hoe zit het nou?

Code oranje of rood

Bij reisadvies oranje en rood bent u niet verzekerd als u – ondanks het negatieve reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken – toch afreist naar het betreffende land. Wat wel gedekt is, is bijvoorbeeld zoekgeraakte bagage, zolang de oorzaak losstaat van de veiligheidssituatie. Als het ministerie dus afraadt om te reizen, zal het Calamiteitenfonds beslissen of er een ‘uitkeringsgerechtigde situatie’ is. Als dat het geval is, krijgt u uw geld terug van de touroperator, niet van de reisverzekeraar.

Stel dat u net een vakantie hebt geboekt, maar de situatie in uw land van bestemming verandert plotseling. Het ontstaan van een negatief advies ná het boeken van uw reis is bij sommige verzekeraars een geldige annuleringsreden. Raadpleeg uw verzekeraar voor meer informatie hierover.

Bent u benieuwd hoe een reisadvies tot stand komt? Lees er meer over op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top