Van alle markten thuis

Ook voor het zwaardere werk!

5 miljoen euro schade

01-09-2015

Ervaring leert uit dat een flinke hoosbui gemiddeld zo’n miljoen euro particuliere schade met zich meebrengt. De neerslag gisternacht was echter intenser en trok over een groter gebied. De heftigste buien deden zich voor in een strook die globaal loopt van Zeeland via Noord-Brabant en de Betuwe naar Oost-Gelderland. Het Verbond signaleert evenals het KNMI meer extreem weer en een toename van de schade aan woningen als gevolg van klimaatverandering.

Klimaatverandering
Nederland gebruikt rapporten van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) als uitgangspunt voor het klimaatbeleid. In opdracht van de Verenigde Naties maakt het IPCC rapporten over de oorzaken en gevolgen van klimaatveranderingen. De rapporten beschrijven ook welke maatregelen er nodig zijn tegen de opwarming van de aarde. En wat de risico's voor de toekomst zijn.De mens is de belangrijkste oorzaak van het broeikaseffect en versnelde klimaatverandering. De temperatuur op aarde stijgt doordat wij steeds meer fossiele brandstoffen gebruiken. En omdat ontbossing, landbouw en veeteelt toenemen. Het broeikaseffect kan het beste worden aangepakt als landen samenwerken om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Nederland heeft zich verbonden aan verschillende internationale klimaatafspraken. Zoals het klimaatprotocol van de Verenigde Naties (VN) en het Kyoto-Protocol. Het Nederlandse klimaatbeleid is gebaseerd op deze afspraken.

In december 2015 is er een VN-klimaattop in Parijs. De inzet is een nieuw mondiaal klimaatakkoord waaraan alle landen meedoen.

Gevolgen verzekeringen
Door de toenemende schadelast zullen de premies de komende jaren niet voldoende zijn om de schades te blijven betalen. Naast de verwachting dat de premies gaan stijgen, zullen tevens de verzekeringsvoorwaarden versoberen. Dit laatste is al zachtjes door een aantal verzekeraars in gang gezet.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top