Voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken

Wij schatten uw risico's goed in.

Natura of restitutiepolis

01-12-2014

Bij het afsluiten van een zorgverzekering kunt u kiezen voor een restitutiepolis of een naturapolis. Ook bestaan er combinaties van deze verzekeringen. De aanbieders van zorgverzekeringen gebruiken diverse benamingen en leggen veelal de nadruk op een naturapolis. Bij de meeste zorgverzekeraars kunt u kiezen voor een Basisverzekering als naturapolis of als restitutiepolis.

Naturapolis
Als de zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten met uw arts of behandelaar, wordt de zorgkosten in principe volledig vergoed. Het is de bedoeling dat zorgverzekeraars niet alleen op prijs maar ook op kwaliteit selecteren. Bij een naturaverzekeraar mag u alleen naar de gecontracteerde aanbieders. Indien u dat niet doet moet u (een deel van) de rekening zelf betalen. Deze kosten kunnen zomaar oplopen tot 20% of 50% van de factuur. Het is dus van groot belang om van te voren uit te zoeken of uw verzekering deze kosten betaalt.

In 2014 stemde de Tweede Kamer in met een aanpassing van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet waardoor zorgverzekeraars niet langer verplicht zijn om voor niet-gecontracteerde zorg te betalen. Als het plan aangenomen wordt, gaat dit in per 1 januari 2016.

Restitutiepolis
Indien u kiest voor een restitutiepolis, dan kiest u zelf uw zorgaanbieder.Met deze polis heeft u dus keuzevrijheid! Meestal betaalt u met deze polis de kosten zelf aan de zorgaanbieder en vervolgens declareert u de kosten bij uw zorgverzekeraar. Op basis van het afgesloten pakket (en de voorwaarden van de verzekeraar) krijgt u de gemaakt kosten terugbetaald.

Premie
De premie voor een naturaverzekering ligt in alle gevallen lager dan de restitutieverzekering. Dit komt omdat de zorgverzekeraars afspraken met zorgverleners hebben gemaakt (inkoopafspraken).

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top