Bijzondere klanten

Goed in het bedenken van oplossingen.

Natonale zorgvergelijker

19-07-2022

De Consumentenbond wil dat er in 2023 een nieuwe, onafhankelijke nationale vergelijkingssite voor zorgverzekeringen komt. Op die site kunnen consumenten uitgebreide informatie vinden, die verder gaat dan alleen de prijs van de polis. De Consumentenbond roept alle zorgverzekeraars op om deel te nemen en vraagt VWS om de regie te nemen.

Consumentenbond wil nationale vergelijker zorgverzekeringen

Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond: “Zorgverzekeraars en vergelijkingssites richten hun marketing nu vooral op jonge en gezonde consumenten. Die stappen regelmatig over, op basis van de laagste prijs en niet op de inhoud van een verzekering. Hierdoor blijft de premie van minder gezonde zittenblijvers hoog. Dat werkt ongelijkheid in de hand en is in strijd met het solidariteitsbeginsel, de basis van ons zorgstelsel.”

Daarom moet er volgens Molenaar een vergelijkingssite komen die gericht is op álle consumenten. “Onafhankelijk van verzekeraars, met objectieve en relevante informatie. Zonder onderscheid op basis van gezondheid, leeftijd of opleiding. En zonder dat er 100 miljoen euro naar marketing, cadeautjes en overstapvergoedingen gaat. Dat geld kan beter worden besteed aan de zorg.”

‘Verzekeraars moeten meer informatie aanleveren’

Volgens de Consumentenbond schiet de informatie die vergelijkingssites nu aanbieden, tekort. Molenaar: “Vergelijkers geven bijvoorbeeld geen informatie over kwaliteitsafspraken, wachtlijstbemiddeling of budgetplafonds bij verzekeraars. Zorgverzekeraars moeten veel meer informatie aanleveren. Dan kunnen verzekerden vergelijken op prijs én inhoud en een weloverwogen keuze maken om over te stappen of juist te blijven zitten.”

De Consumentenbond wil zo snel mogelijk beginnen met de bouw van de nationale vergelijkingssite, die in 2023 live moet gaan. Zorgverzekeraar DSW heeft al laten weten mee te willen werken aan zo’n vergelijkingssite die niet gekoppeld is aan een betaling per overgestapte verzekerde.

De Consumentenbond zal ook met andere grote verzekeraars in gesprek gaan over deelname. Maar de bond ziet ook een belangrijke rol voor de overheid en heeft minister Kuipers (VWS) gevraagd de regie te nemen en zorgverzekeraars aan te sporen om mee te werken.

(bron AM web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top