Ontzorgen is ons vak

Voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken.

Motivatie draagt bij aan een gezonde organisatie

01-06-2011

Daarentegen zit 10% tegen een burn-out aan en is 10 tot 15% bovengemiddeld gestrest. In totaal is 80% dus niet bevlogen en daardoor minder productief. Willem van Rhenen, hoogleraar Engagement & Productivity bij Business Universiteit Nyenrode: "Deze groep is sneller afgeleid, maakt graag een praatje, staat langer bij de koffieautomaat. Daarnaast werken zij simpelweg langzamer, het ontbreekt hen aan energie en toewijding. Uiteindelijk komt dat neer op een verminderde productiviteit van 1 tot 2 uur per dag."

Wederzijdse aantrekkelijkheid
De arbeidsmarkt in Nederland gaat de komende jaren veranderen. Peter van Kleij, CEO van 365: "Dat heeft meerdere oorzaken: niet alleen de veelgenoemde vergrijzing, maar ook de andere kijk - van vooral jongere generaties - op de balans tussen werk en privé en het snelgroeiende tekort aan gekwalificeerde arbeidskrachten. Het is dan ook van het grootste belang dat werkgevers blijven investeren in het behouden en ontwikkelen van hun huidige werknemers door aandacht voor werkplezier en bevlogenheid. Hoe meer werkplezier voor de werknemer, hoe meer binding met het bedrijf, hoe hoger de productiviteit voor de werkgever. Maar ook de werknemer is verantwoordelijk voor zijn eigen inzetbaarheid en daarbij aantrekkelijkheid: Dit vraagt om bijblijven op het vakgebied, werken aan je gezondheid, proactief zijn en flexibiliteit tonen. En door het behouden van een juiste balans tussen werk en privé."

Duurzame inzetbaarheid
Ieder mens vervult verschillende rollen (van HR-directeur, tot vader, buurman en wellicht ook voetbalcoach). Van Rhenen: "Werkgevers die op deze wijze naar werknemers kijken, krijgen een voorsprong op de concurrentie. Werknemers die werkrollen én privérollen optimaal combineren zijn duurzaam inzetbaar. Een werkgever kan het combineren van die rollen faciliteren, wat een enorme impact heeft op de binding met het bedrijf. De optelsom van al die rollen belast een werknemer dan niet, maar houdt hem juist gezond en geeft energie. Toewijding en energie zijn de basispijlers in het vergroten van bevlogenheid."

Bron: PDC Veghel

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top