Ook voor bijzondere risico's

Verstand van verzekeren, daar draait het om.

Wanneer mistlampen aan?

06-11-2017

Mistlampen aan de voorzijde mogen alleen worden gebruikt wanneer het zicht ernstig wordt belemmerd. De boete voor onjuist gebruik is stevig: € 140,-. In de jaren '90 leek het voeren van mistlampen aan de voorkant bij een deel van de automobilisten een soort modeverschijnsel te zijn. Ze werden ook wel 'dramlampen' genoemd. De richtlijn die u aan kunt houden isminder dan 200 meter zicht. Uw dimlichten mag u dan uit laten.

Wanneer mistlampen aan achter

De mistlampen achter mag u alleen gebruiken bij minder dan 50 meter zicht. Bij zware regen mag u het mistachterlicht niet gebruiken! Hoe weet u dat uw zicht minder dan 50 meter is? Een goed referentiepunt buiten de bebouwde kom is het hectometerpaaltje. Deze staat elke 100 meter langs de weg. Lantaarnpalen zijn in de bebouwde kom goede referentiepunten. Ook een goede: kunt u de voorligger gewoon zien, dan kan uw achterligger u ook zien en is de mistlamp achter helemaal niet nodig.

Tegenwoordig is het niet voeren van enige verlichting bij slecht zicht klaarblijkelijk de trend, en dat is meer zorgwekkend. Niet alle automobilisten zijn zich even bewust van het belang van goede zichtbaarheid in het verkeer. Dat levert overbodig gevaar op. Ook het automatisch inschakelende dimlicht is daar debet aan. Die werkt feilloos als het donker wordt, maar bij slecht zicht overdag - en dat is feitelijk al bij een regenbui - moet het dimlicht toch handmatig worden ingesteld.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top