Van dekking verzekerd

Ook als het wat verder van huis is.

Minder inkomen dan ouders

14-09-2018

Als u tussen de dertig en veertig jaar oud bent is de kans groot u minder verdient dan uw ouders tijdens hun werkzame leven. Dat blijkt uit onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken en de Universiteit van Tilburg (UVT). Met name de laagst verdienende groepen verdienen vaak minder dan de voorgaande generatie. 

U verdient minder dan uw ouders

Het onderzoek van de UvT en het ministerie bevestigt ook voor Nederland wat al eerder uit Amerikaans onderzoek naar voren kwam: jongeren hebben steeds meer moeite om hun ouders in inkomen te overtreffen. Voor eerste sinds het einde van Tweede Wereldoorlog heeft een meerderheid van de werkenden tussen de 30 en 40 het financieel slechter dan zijn of haar ouders. Waar tien jaar geleden 54% van de 35-jarigen nog meer verdiende dan hun ouders toen deze dezelfde leeftijd hadden, was dat in 2015 nog maar in 49% van de gevallen zo.

Hogere flexibiliteit

Met name in de laagst verdienende groepen loopt het negatieve verschil met de voorgaande generatie op en Maarten Goos, hoogleraar Economie aan de Universiteit Utrecht, ziet dit gat nog wel groter worden zo zegt hij tegen het Financieele Dagblad. “De platformeconomie bijvoorbeeld speelt nu nog een kleine rol, maar haar belang groeit wel sterk met de razendsnelle opkomst van bedrijven zoals taxidienst Uber en maaltijdbezorger Deliveroo. Tegenover de hogere flexibiliteit die deze bedrijven van jongeren vragen, staat een minimale sociale bescherming.”

(bron AM web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top