Sportief zaken doen

Wij werken open en transparant.

Meer slachtoffers

20-04-2017

Meer aanrijdingen, meer ernstig gewonden en voor het eerst ook meer dodelijke verkeersslachtoffers dan een jaar eerder. Het Verbond van Verzekeraars roept daarom samen met 31 andere organisaties de Tweede Kamer en het nieuw te vormen kabinet op om van verkeersveiligheid een nationale prioriteit te maken. In Den Haag bieden ze vandaag het Verkeersveiligheidsmanifest aan.

Nederland dreigt de internationale koppositie als verkeersveilig land kwijt te raken. Volgens het Verbond van Verzekeraars zakken we uit de top 3 weg naar een 9de plaats. Zorgelijk noemen het Verbond en 31 ondertekenaars van het  – waaronder Aon en TVM, en de ANWB  en de Fietsersbond – het stijgend aantal verkeersslachtoffers. In 2015 vielen er 621 doden in het verkeer, 9% meer dan in 2013 en 2014. Ook raakten meer mensen ernstig gewond en groeide het aantal aanrijdingen in 2015 fors.

“De maatschappelijke kosten van verkeersongevallen bedragen inmiddels ruim 14 miljard euro per jaar”, aldus het manifest. Richard Weurding van het Verbond biedt het vanochtend samen met onder andere de ANWB, Veilig Verkeer Nederland en Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid aan aan de woordvoerders verkeer en veiligheid van de nieuwe Tweede Kamer.

Prioriteit in regeerakkoord

Tijd voor actie, vinden de ondertekenaars. “Wij vragen het nieuwe kabinet om, samen met ons, de verkeersveiligheid te verbeteren. Stap één daarin is verkeersveiligheid te benoemen als prioriteit in het regeerakkoord voor de komende vier jaar”, schrijven ze. En: “Alleen een combinatie van degelijke infrastructuur, veilige voertuigen en goed gedrag helpt het aantal doden, gewonden en schadegevallen terug te dringen. Beter benutten van kennis en innovatie zijn nodig, evenals effectievere handhaving en betere registratie en monitoring. Overheid en organisaties moeten beter samenwerken.”

Andere weginrichting en strengere handhaving

In het manifest pleiten de organisaties onder andere voor een andere weginrichting, veiliger fietspaden en slimmere voertuigen noodremsystemen en intelligente snelheidsassistenten. Daarnaast pleiten de ondertekenaars voor strengere handhaving. “Te veel drinken en te hard rijden zorgen respectievelijk voor ongeveer 20 en 30 van de ongevallen. Daarbovenop komt nog een groeiend probleem: afleiding door gebruik van de smartphone. De coalitie roept het nieuwe kabinet op te onderzoeken welke middelen effectief zijn om deze problemen te bestrijden.”

(bron: AM web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top