Voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken

Wij schatten uw risico's goed in.

Meer schade door techniek

01-09-2018

Auto's die zijn uitgerust met veiligheidsopties als parkeersensoren en zelfremmende systemen leidt niet tot minder, maar juist tot meer ongelukken. Daarbij zijn de reparaties vaak duurder, omdat niet alleen de schade hersteld moet worden, maar ook de elektronica. Dat blijkt uit de Branchemonitor Schadesector 2018-2030. Zonder die speciale veiligheidssystemen is de jaarlijkse kans op schade 14 procent. Een automobilist met vier veiligheidssystemen heeft ruim de helft meer kans op brokken: 23 procent.

Teveel vertrouwen

Oorzaak is volgens de onderzoekers dat aan de ene kant de systemen nog niet goed genoeg zijn, waardoor onnodig schade wordt gereden. Aan de andere kant vertrouwen bestuurders te veel op hun veiligheidshulp, waaronder ook systemen die waarschuwen bij het veranderen van rijstrook. Of ze worden zo overrompeld door alle piepjes en lampjes in hun nieuwe auto, dat ze in de war raken.

De kassa rinkelt

De schadeherstelbedrijven profiteren van de extra schade; reparaties zijn meestal duur. Bij parkeerschade moet bijvoorbeeld ook de prijzige parkeersensor en bijbehorende elektronica worden vervangen. Dat loopt al snel in de duizenden euro’s. Volgens de Branchemonitor zullen leasemaatschappijen en verzekeraars in 2025 naar verwachting in totaal 1,65 miljard euro aan schade moeten vergoeden. Dat is 250 miljoen euro meer dan nu. De helft is volgens de onderzoekers toe te schrijven aan de extra schade door veiligheidssystemen in auto's. Daarna zal dat aandeel naar verwachting dalen, omdat de systemen dan beter zijn en automobilisten meer gewend zijn geraakt aan rijden met veiligheidshulp.

Gaat de premie omhoog

De grote verzekeraars Aegon, Centraal Beheer, Allianz en Nationale Nederlanden zeggen desgevraagd in het onderzoek geen aanleiding zien om de premies voor auto's met veiligheidssystemen te verhogen. Ze gaan er van uit dat de systemen op den duur schades voorkomen.

(bron: NOS)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top