Ontzorgen is ons vak

Voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken.

Mede-eigenaar woonhuis aansprakelijk

31-10-2010

Een vrouw hing in de tuin bij haar woning een hangmat op aan een gemetselde pilaar. Toen zij in de hangmat lag, is de pilaar afgebroken en over haar heen gevallen. Zij liep hierbij een dwarslaesie op. De vrouw woonde ten tijde van het ongeval samen met haar partner en zij waren gezamenlijk eigenaar van de woning en hadden een avp afgesloten bij Achmea ten behoeve van hen beiden.

Het slachtoffer heeft in een civiele procedure haar partner en verzekeraar Achmea aansprakelijk gesteld voor de schade. De rechtbank Den Bosch heeft vorig jaar beslist dat de vrouw haar partner als medebezitter voor 50% kan aanspreken voor de schade ten gevolge van het gebrek van de opstal, ook al was zij zelf medebezitter van de woning. Tegen deze uitspraak zijn zowel de vrouw als haar partner in beroep gegaan. Doordat de Hoge Raad beide cassatieberoepen nu heeft verworpen, blijft de beslissing van de rechtbank Den Bosch in stand. Volgens Freek Schultz, directeur van de Pals Groep die de vrouw heeft bijgestaan in deze zaak, heeft de uitspraak niet alleen vergaande gevolgen voor de aansprakelijkheid voor opstallen. "Voor de aansprakelijkheid voor roerende zaken en dieren geldt hetzelfde. Verzekeraars kunnen nu in veel meer gevallen tot betaling worden aangesproken dan zij voor mogelijk hielden."

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top