Wij ontzorgen door financiële rust en zekerheid

Dat is onze missie.

Maak goede afspraken

17-01-2021

Nog steeds heeft driekwart van de Nederlanders geen of nauwelijks afspraken gemaakt over de financiële consequenties van relatiebeëindiging. Volgens recent onderzoek staat momenteel slechts elf procent van de mensen met een hypotheek tijdens de aanschaf van het huis stil bij een onverhoopte relatiebreuk. Dat is ondanks de coronasituatie minder dan in eerder onderzoek.

Veertien procent van de Nederlanders geeft aan dat de coronacrisis momenteel behoorlijke impact heeft op de relatie. Niet-getrouwden maken vaker afspraken over het stranden van de relatie dan gehuwden. Iets meer dan een vijfde van de mensen die in het huwelijksbootje zijn gestapt, heeft stilgestaan bij het feit dat het mis kan gaan en hebben vervolgens ook afspraken gemaakt met de partner. Van de samenwonenden die elkaar het ja-woord niet hebben gegeven, is dat aandeel met 37 procent een stuk groter.

Van de respondenten tussen de 18-34 jaar maakt meer dan een derde goede afspraken over de implicaties van een relatiebreuk.

Echtscheidingen in de Coronatijd

Op 9 maart 2020 was de eerste belangrijke persconferentie van Mark Rutte over de eerste maatregelen om het coronavirus tegen te gaan in Nederland. Aan het begin van de corona crisis voorspelde men meer scheidingen. Maar wat is hier nou uiteindelijk vanuit gekomen?

Momenteel heeft het CBS de cijfers met betrekking tot het aantal afgesloten huwelijken en ontbindingen van huwelijken tot mei 2020 naar buiten gebracht. Volgens de eerste voorspellingen kon de lockdown zorgen voor een flinke groei in het aantal scheidingen. Maar het aantal scheidingen valt voorlopig mee. De eerste cijfers lijken niet volgens verwachting, in de eerste maanden van 2020 zijn er minder scheidingen voltrokken dan in dezelfde maand in voorgaande jaren.

Die cijfers hebben naar alle waarschijnlijkheid voor een deel te maken met de maatregelen die voor de rechtbanken in Nederland golden. Rechtbanken moesten namelijk grotendeels dicht om aan de maatregelen te kunnen voldoen. Dit heeft gevolgen voor de snelheid van het verwerken van dossiers

Dit zorgt er voor dat er veel scheidingszaken vertraging oplopen. Uit een enquête van de vereniging Familie- en erfrecht advocaten en scheidingsmediators blijkt dat meer dan de helft van de scheidingsadvocaten tijdens de coronatijd minder scheidingsaanvragen binnen hebben gekregen. Volgens de advocaten komt de daling omdat mensen de beslissing om te gaan scheiden uitstellen vanwege de onzekerheid over de toekomst. Mensen weten niet hoe het plaatje er financieel uit ziet na de coronacrisis en ook is het lastig om tijdens de pandemie op zoek te gaan naar andere huisvesting.

Volgens de vereniging van familierechtadvocaten mogen we ons wel voorbereiden op flink meer echtscheidingen. Zij verwachten dit jaar zo’n 40.000 echtscheidingen waar er normaal zo’n 30.000 per jaar zijn.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top