Persoonlijke en deskundige afwikkeling

Ieder dag staan wij weer voor u klaar!

Luchtkwaliteit in huis

02-03-2022

In veel woningen valt nog wat te verbeteren aan de luchtkwaliteit in huis. Dat blijkt uit de resultaten van de Gezond Wonen Check van Nationale-Nederlanden, die in vier maanden ruim 36.000 keer is ingevuld.  De check is een onderdeel van het in oktober gelanceerde Gezond Wonen-platform van NN.

Vooral in de keuken kunnen grote stappen worden gezet. Zo kookt 56 procent nog op gas en bij een kwart wordt de afzuiging niet altijd aangezet. Terwijl tijdens het koken schadelijke stoffen vrijkomen, zoals fijnstof en verbrandingsgassen. Ook in de slaapkamer valt nog veel te verbeteren. Vier op de tien zegt in de slaapkamer geen ventilatiesysteem te gebruiken en 38 procent geeft aan niet met een raam open te slapen. Vijf procent zegt zelfs de slaapkamer nooit te ventileren. Ook blijkt dat 14% last heeft van schimmel in de woon- of slaapkamer, wat slecht is voor de luchtwegen.

"Bij acht op de tien woningen kan de luchtkwaliteit beter"

“Driekwart geeft aan dat ze altijd met de afzuiging aan koken. De vraag is hoe effectief die afzuigkap is. Hoeveel lucht wordt er naar buiten afgevoerd? Of is er sprake van een recirculatiekap, wat bij koken op gas absoluut niet aan te bevelen is”, aldus Piet Jacobs, senior onderzoeker bij TNO.

Sitske Mauritsz (directeur Hypotheken en Consumptief Krediet NN: “Je hoort veel over het verduurzamen van de woning, bijvoorbeeld door te isoleren. Zeker nu de energieprijs in rap tempo stijgt is dat extra belangrijk. Maar ga je isoleren, dan is het ook belangrijk om goed te ventileren. Zodat je huis niet alleen duurzaam is, maar ook gezond. Net als bij advies over het verduurzamen van de woning kan de hypotheekadviseur ook bij het gezonder maken van de woning een belangrijke rol spelen. Door klanten bij de financiering van een verbouwing ook te wijzen op het belang van goede ventilatie en afzuiging En daardoor bij te dragen aan meer kennis en bewustwording over gezond wonen.”

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top