Zekerheid voor nu en in de toekomst

Wij staan klaar met raad en daad.

Lik op stuk

01-09-2016

Wie de verzekeraar oplicht, krijgt vanaf nu direct een rekening van 532 euro gepresenteerd. Dat is de consequentie van een nieuwe maatregel die verzekeraars vandaag met de steun van onder meer het ministerie van Veiligheid en Justitie en de Nationale Politie introduceren.

De maatregel houdt in dat verzekeraars de schade die zij door fraude lijden direct bij de daders verhalen. Het gaat daarbij om een vast bedrag van 532 euro. Met behulp van dit lik-op-stukbeleid willen verzekeraars fraude harder aanpakken en potentiële fraudeurs ontmoedigen. En dat is nodig ook. Uit de onlangs gepresenteerde cijfers blijkt dat verzekeraars afgelopen jaar ruim 31 duizend fraudeonderzoeken zijn gestart. In 8.336 gevallen stelden ze vast dat werd gesjoemeld met verzekeringen. Dat is ruim zeven procent meer dan in 2014. Met deze opgespoorde zaken was in totaal 79 miljoen euro gemoeid.

Afschrikken
Het opsporen, aanpakken en afhandelen van fraude kost verzekeraars veel tijd en dus veel geld. Die interne onderzoekskosten verhalen ze met de standaard schadevergoeding direct op de fraudeurs. “Ik hoop dat we hiermee potentiële fraudeurs afschrikken”, zegt algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond vandaag tegen diverse media.

Weerbaarder
Deze ‘directe aansprakelijkstelling’ maakt dat verzekeraars meer fraudezaken via civielrechtelijke weg kunnen afhandelen. Zo hoeven zij geen beroep te doen op politie of justitie. Zodra een verzekeraar heeft aangetoond dat een klant gefraudeerd heeft, draagt hij de zaak over aan de Service Organisatie Directe Aansprakelijkstelling (SODA). SODA verhaalt vervolgens de schade op de fraudeur. “Deze werkwijze past in de huidige trend dat slachtoffers van criminaliteit steeds weerbaarder worden”, zegt de minister van Veiligheid en Justitie, Ard van der Steur. “Ik vind dat een goede ontwikkeling. Misdaad mag niet lonen en benadeelde burgers en ondernemers moeten schadeloos worden gesteld.”

Meer informatie over de directe aansprakelijkstelling leest u op de site van Het Verbond van Verzekeraars.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top