Van alle markten thuis

Ook voor het zwaardere werk!

Licht Elektrische Voertuigen

01-05-2023

De overheid werkt aan een nieuw toelatingskader voor Licht Elektrische Voertuigen (LEV). Ook e-steps en soortgelijke voertuigen vallen daar dan onder. Voordat voertuigen de openbare weg op mogen, moeten ze worden toegelaten op basis van Europese of nationale regelgeving. Vooruitlopend op het nieuwe toelatingskader wil de overheid bijzondere bromfietsen, die nu zijn toegelaten onder de regeling bijzondere bromfietsen, vanaf 1 januari 2024 kentekenen. Bijzondere bromfietsen hebben specifieke kenmerken waardoor ze niet kunnen vallen onder de toelatingsregels voor reguliere bromfietsen. Zo schrijven de toelatingsregels voor reguliere bromfietsen bijvoorbeeld voor dat er een zadel op de bromfiets moet zitten. Bij veel bijzondere bromfietsen is dit niet het geval.Voor bestaande bijzondere bromfietsen geldt een overgangstermijn van 12 maanden. Het kenteken gaat het huidige verzekeringsplaatje vervangen. De bijzondere bromfietsen zijn en blijven wel verplicht WA verzekerd.

Bijzondere bromfietsen hebben specifieke kenmerken waardoor ze niet kunnen vallen onder de toelatingsregels voor reguliere bromfietsen

Met welke bijzondere bromfietsen mag je in Nederland de weg op?

Je mag in Nederland met een bijzondere bromfiets de openbare weg op als hij daarvoor toegelaten is door de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Lichte langzame voertuigen die niet aan de eisen voor de reguliere bromfiets of die van de bijzondere bromfiets kunnen voldoen zoals monowheels, hoverboards en elektrische skateboards mogen niet op de openbare weg gebruikt worden. Op dit moment zijn er 17 voertuigen die als bijzondere bromfiets zijn toegelaten. Check hiervoor de site van het RDW.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top