Doorlopend verzekerd

De adviseurs van Quorim staan voor u klaar!

Let op uw achterdeur

04-11-2017

Bijna alle achterdeuren in Nederland zijn slecht beveiligd. Van elke tien achterdeuren kunnen inbrekers er negen moeiteloos binnen drie minuten openbreken. Dat blijkt uit onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken waarover het Verbond van Verzekeraars publiceert.

Bij een kwart van de deuren is het beslag zo zwak dat een inbreker met een schroevendraaier en tang binnen de minuut binnen staat. Volgens voorzitter Coen Staal van de Nationale Inbraakpreventie Weken hebben Nederlanders geen idee van het gemak waarmee inbrekers hun huizen in kunnen. “Mensen draaien de achterdeur vaak netjes op het nachtslot als ze slapen of niet thuis zijn. Maar voor een inbreker is het dan toch een fluitje van een cent om binnen te komen.”

Slecht slot

Dat voorlichting helpt  blijkt ook uit het onderzoek. Bijna 90% van de ondervraagden zou snel een beter slot laten plaatsen als het hen duidelijk was dat ze een slecht slot hebben. “Gelukkig zien meer en meer mensen in dat het verstandig is om af en toe een onderdeel van je huis op inbraakgevoeligheid te controleren. Begin dan in ieder geval met je achterdeur, want daar wordt het meest ingebroken.”

125 inbraakclaims per dag

Het Verbond  van Verzekeraars maakt ieder jaar een risicomonitor Woninginbraken. Op basis van die informatie kunnen verzekeraars preventietips op maat geven en proberen zij woningveiligheid op allerlei manieren te stimuleren. Ook deze monitor laat een teruggang zien: in 2015 noteerden verzekeraars ruim 38 duizend inbraakclaims, 18% minder dan het jaar daarvoor, maar nog altijd 125 claims per dag

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top