Van alle markten thuis

Ook voor het zwaardere werk!

Laat telefoon links liggen

27-05-2019

Achmea-medewerkers gaan het goede voorbeeld geven. Dat is althans de bedoeling. De verzekeraar roept alle 14.000 medewerkers op het manifest ‘Veilig Onderweg’te ondertekenen, waarmee ze een bijdrage kunnen leveren aan een ‘veilige, gezonde en toekomstbestendige samenleving’.

Oproep aan Achmea-medewerkers om smartphone links te laten liggen in verkeer

Aanleiding voor de actie onder medewerkers is dat afleiding in de auto de belangrijkste oorzaak is van verkeersongelukken. Achmea vindt het onacceptabel dat jaarlijks veel slachtoffers vallen omdat bestuurders meer aandacht hebben voor de smartphone dan voor het verkeer.

Telefoon met rust laten

De medewerkers van Achmea wordt daarom opgeroepen hun telefoon met rust te laten in de auto. Daarnaast worden ze ook uitgenodigd een manifest te ondertekenen. Hiermee geven ze onder meer aan hun best te doen hun mobiele telefoon niet te gebruiken wanneer ze aan het verkeer deelnemen of als het echt niet anders kan kort handsfree te bellen. Ook verklaren ze hun collega’s aan te moedigen hun telefoon niet te gebruiken wanneer ze verkeersdeelnemer zijn.

Campagne Automodus

De oproep en het manifest borduren voort op de campagne Automodus van Interpolis. Deze campagne riep de vraag op welke rol Achmea als grote werkgever heeft om het gebruik van de telefoon in het verkeer terug te dringen. “Als toonaangevend verzekeraar willen wij het goede voorbeeld geven”, zegt directeur Elly Ploumen van Group Human Resources bij Achmea. “We vinden het onaanvaardbaar dat we door het gebruik van de smartphone onszelf en anderen in gevaar brengen.”

Virtual Reality

Achmea laat verder met een Virtual Reality (VR) Experience medewerkers zelf ervaren wat afleiding in het verkeer met ze doet. Deze experience gaat overigens verder dan alleen het gebruik van de telefoon. Met gamificationelementen worden Achmea-medewerkers er bewust van gemaakt wat de mindset (bijvoorbeeld gehaast van huis gaan) en andere simpele afleidingen in het verkeer met ze doet.

(bron AM web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top