Van ontzorgen hebben wij ons vak gemaakt

voor grote en kleine risico's

Keurmerk beoordeeld als ‘zeer betrouwbaar’

31-03-2011

“Een mooi en onafhankelijk bewijs dat we op een goede en transparante manier toetsen”, meent Ron van Kesteren, directeur van de Stichting toetsing verzekeraars (die het keurmerk uitgeeft).

Het Verbond van Verzekeraars nam in 2010 het initiatief voor het keurmerk, dat de kwaliteit van dienstverlening van verzekeraars zichtbaar moet maken voor de consument. Het is ondergebracht bij de Stichting toetsing verzekeraars (Stv), een onafhankelijke stichting die zelfstandig beslist over het toekennen of intrekken van het keurmerk. Nederland is het eerste land in Europa dat een onafhankelijk keurmerk voor verzekeraars heeft. In oktober 2010 werden de eerste 25 keurmerken toegekend; eind 2010 kwamen daar nog eens vijf nieuwe verzekeraars bij (zie ook http://www.keurmerkverzekeraars.nl).

De Stichting toetsing verzekeraars besloot eind vorig jaar het keurmerk te laten beoordelen door de Raad van Accreditatie, de enige Nederlandse accreditatieorganisatie op publiek terrein. De raad kent rapportcijfers toe tussen de 1 en 10. Een hoog rapportcijfers betekent ‘heel betrouwbaar’. Dat wil zeggen dat duidelijk is welke beloften een keurmerk moet nakomen en wat de keurmerkeigenaar doet om het keurmerk betrouwbaar te houden.
Van Kesteren is blij dat het keurmerk de toets heeft doorstaan. “Daarmee biedt het extra zekerheid voor de consument die een verzekeraar zoekt die klantgericht werkt en die de kwaliteit van zijn dienstverlening hoog in het vaandel heeft staan.”
Nu het keurmerk is getoetst, staat het op ConsuWijzer. Deze website is ingesteld door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en heeft een aparte pagina met informatie over getoetste keurmerken.

Terug

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Contact

Quorim BV
Postbus 156
5490 AD Sint Oedenrode

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Top