Zekerheid voor nu en in de toekomst

Wij staan klaar met raad en daad.

Jongeren hebben zorgen over geldzaken

16-08-2013

Jongeren krijgen te maken met veel veranderingen op financieel gebied zodra ze achttien jaar worden en voor de wet volwassen zijn. Maar uit onderzoek van Wijzer in geldzaken blijkt dat er nog veel onwetendheid is. De helft van de jongeren maakt zich wel eens zorgen over geldzaken en dat is niet geheel onterecht. Eén op de tien 17-jarigen heeft namelijk niet voldoende geld om maandelijks rond te komen. Dit blijkt uit onderzoek van Wijzer in geldzaken onder ruim 400 17-jarigen. Het platform, waar het Verbond ook in participeert, introduceert vandaag de Checklist 18 jaar en je geldzaken om jongeren te helpen inzicht en overzicht te krijgen in de veranderingen op weg naar financiële zelfstandigheid.

Uit het onderzoek blijkt verder dat een op de tien jongen schulden heeft. De schulden hebben de jongeren dan vooral bij ouders (56 procent) en bij vrienden (22 procent). Het gemiddelde schuldbedrag is met € 309,- fors, waarbij zelfs twintig procent van die groep een schuldbedrag heeft van meer dan € 500,-. Het geld besteden de jongeren met name aan kleding, boodschappen, vakantie en elektronica.

Driekwart van de 17-jarigen weet dat er iets verandert in hun financiële zaken als ze achttien jaar worden. Zo zijn ze op de hoogte van het feit dat ze in aanmerking komen voor studiefinanciering en dat er geen kinderbijslag meer komt. Daarnaast weten ze dat ze de mogelijkheid hebben om een zorgverzekering af te sluiten en zijn ze op de hoogte van verzekeringen in het algemeen. Zes op de tien 17-jarigen geeft aan een zorgverzekering zelf af te sluiten als ze achttien jaar worden. Dit aantal is daarnaast ook van plan om zorgtoeslag aan te vragen.

(bron: Verbond van Verzekeraars)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top