Zekerheid voor nu en in de toekomst

Wij staan klaar met raad en daad.

Jacht aansprakelijkheid

13-02-2017

De Flora- en faunawet (FFW) is per 1 januari 2017 vervangen door de Wet natuurbescherming. De regels voor de verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor jagers zijn daardoor gewijzigd.

Situatie tot 1 januari 2017

De FFW regelde dat een jager (houder van de jachtakte) een verzekering moest hebben voor zijn eigen aansprakelijkheid en de aansprakelijkheid voor iedereen die in zijn gezelschap deelnam aan de jacht.  De jager moest zijn verzekering aantonen door het overleggen van een certificaat. Verschillende jagers konden gezamenlijk gebruik maken van één jachtakte. 

Als de houder van de jachtakte een extra dekking regelde op zijn particuliere aansprakelijkheidsverzekering of via een jachtvereniging, waren alle personen die samen met hem gingen jagen, verzekerd. De minimaal te verzekeren som was op grond van het Jachtbesluit € 907.560,43.  

Situatie vanaf 1 januari 2017

In de nieuwe wet is geregeld dat elke deelnemer aan de jacht zijn eigen jachtakte en zijn eigen  aansprakelijkheidsverzekering moet hebben.  De dekking kan worden geregeld door een aanpassing van de particuliere aansprakelijkheidsverzekering of via een jachtvereniging. Het laten zien van een polis is voldoende, een certificaat is niet meer noodzakelijk. Een aantal verzekeraars blijft deze wel afgeven. 

Voor zover de deelnemers aan de jacht ook onder de verzekering van de houder van de jachtakte vielen, bijvoorbeeld omdat zij tot hetzelfde gezin behoren, hoeft de verzekering niet te worden gewijzigd. Deelnemers aan de jacht die tot nu toe niet onder een gezinspolis verzekerd waren, maar louter als deelnemers aan de jacht zullen hun eigen verzekering moeten afsluiten. 

Op grond van het Besluit natuurbescherming is de minimaal te verzekeren som € 1.000.000,-.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top