Ontzorgen is ons vak

Voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken.

Inbraakpreventie loont

28-02-2010

Velen maken dat liever niet mee en kiezen voor inbraakpreventie. Dat is verstandig. Inbraakpreventie werkt echt!

Door betere beveiliging van ramen en deuren en strengere bouwvoorschriften zijn woningen een stuk inbraakveiliger geworden.
Woningen die sinds 1999 zijn gebouwd hebben een kwart lagere kans op inbraak vergeleken met woningen die in de jaren daarvoor zijn gebouwd. Dat komt bijvoorbeeld door de betere beveiliging van ramen en deuren die sinds 1999 verplicht is bij de nieuwbouw van woningen. Dankzij de strengere bouwvoorschriften zijn naar schatting 10.000 inbraken in nieuwbouwwoningen voorkomen.

Inbraakpreventie begint bij een goede bouwkundige beveiliging van de woning. Onder andere door het toepassen van inbraakwerend hang- en sluitwerk. Maar dat alleen is niet voldoende. Het moet ook goed gebruikt worden en zo zijn er verschillende andere 'organisatorische' maatregelen die het de inbreker moeilijk maken of hem al bijvoorbaat ontmoedigen. En als de woning behoort tot een hogere risico-categorie is een aanvulling vereist in de vorm van een elektronisch alarmsysteem.

Bij inbraakpreventie gaat het dus om de juiste combinatie van maatregelen die precies zijn afgestemd op de situatie. De inbraakgevoeligheid van de woning wordt hoofdzakelijk bepaald door de aanwezigheid van - voor de inbreker - attractieve zaken. Hoe groter de verwachte buit, hoe meer de inbreker zijn best zal doen om binnen te komen. En dus: hoe zwaarder beveiligd moet worden.

Deskundig installeren is van groot belang. In een aantal gevallen eist de verzekeraar een erkend certificaat waaruit blijkt dat de gewenste maatregelen zijn uitgevoerd. Indien gewenst kunnen wij u hierbij ondersteunen. Mocht de preventie uiteindelijk toch niet geholpen hebben, dan kunt u bij ons rekenen op een snelle en correcte afhandeling. We zorgen er graag voor dat uw financiële schade en het ongemak zo beperkt mogelijk blijven. Heeft u twijfels over de dekking van uw polis? Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top