Wij staan voor u klaar.

Ook als het even tegen zit.

In kaart brengen

06-05-2016

Heel vaak weten werkgevers niet dat zij personen in dienst hebben met een arbeidsgehandicapten status of met structurele beperkingen. Dit mag een werkgever na twee maanden dienstverband opvragen.

De werknemer is verplicht om bij navraag van de werkgever zijn status bekend te maken. Een werkgever moet er dus wel expliciet naar vragen. Dit is geregeld in artikel 38b van de Ziektewet. De werknemer hoeft aan de werkgever alleen aan te geven dat hij recht heeft op de no-riskpolis, over de aard en oorzaak van de (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid hoeft hij de werkgever niet te informeren.

Indien u iemand met een arbeidshandicap of ziekte wilt aannemen dan geldt voor deze werknemer mogelijk de no-riskpolis. De no-riskpolis houdt in dat u voor deze werknemer een Ziektewet-uitkering van UWV kunt krijgen als hij ziek wordt. Een zieke werknemer voor wie u een Ziektewet-uitkering krijgt, telt niet mee voor de premiedifferentiatie van de werkgever. Dat betekent dat u ook voor de zieke werknemers die onder de banenafspraak vallen, geen verhoging van de premie krijgt.

(bron: VeReFi, M. Nikkels mei 2016)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top