Wij ontzorgen door financiële rust en zekerheid

Dat is onze missie

IMF verhoogt druk op hypotheekrenteaftrek

31-03-2011

Een van de voorlopige conclusies luidt dat de hypotheekrenteaftrek geleidelijk moet worden afgebouwd om de huizenmarkt te beschermen.

Het IMF juicht de maatregel om niet meer dan 110% van de woningwaarde als hypotheek te verstrekken toe, maar vindt aanvullende maatregelen wenselijk. Daaronder zijn strengere eisen ten aanzien van de hoogte van de lening en de bevoegdheid van toezichthouder DNB om indien nodig de verhouding tussen de hoogte van de lening en de waarde van de woning verder aan banden te leggen. "Wij benadrukken dat de ruime hypotheekrenteaftrek een belangrijke verstorende factor is die de risico's op de woningmarkt vergroot. De aftrek zou geleidelijk moeten worden beperkt, bijvoorbeeld door deze nominaal te maximeren." Een andere maatregel die het IMF voorstelt, is het verlagen van de overdrachtsbelasting. "Die is hoog in vergelijking met andere landen."

De organisatie was eind vorig jaar al in ons land en uitte ook toen zorgen over de hoge hypotheekschulden.

bron: Assurantiemagazine

Terug

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Contact

Quorim BV
Postbus 156
5490 AD Sint Oedenrode

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Top