Een zorgeloos advies

Vrijheid in verzekeren.

Hypotheekgarantie?

25-04-2017

Huizenkopers die lang willen profiteren van de huidige lage rente en daarom een hypotheek met 20 of 30 jaar vaste rente afsluiten, kunnen volgens Vereniging Eigen Huis bedrogen uitkomen. Indien u over een aantal jaren gaat verhuizen van een huis met Nationale Hypotheek Garantie naar een duurder huis zonder deze garantie, kunt u bij een aantal hypotheekverstrekkers de lage rente niet meeverhuizen.

Een korte rentevaste periode was dan een betere oplossing. Vanwege de lage rente kiezen steeds meer mensen voor een lange rentevaste periode. Volgens Vereniging Eigen Huis gaat het hier om bijna de helft van alle hypotheken die de afgelopen jaren zijn afgesloten.

Regeling voor verhuizen

Volgens Vereniging Eigen Huis kunnen de  klanten van ING, Allianz, bijBouwe en Hypotrust Goede Start gedupeerd worden. "Door de stijgende huizenprijzen en de gedaalde maximumgrens van de NHG zal deze tegenvaller steeds meer starters treffen", zegt de vereniging. Hypotheekverstrekkers hebben verhuisregelingen, waardoor mensen hun hypotheek kunnen meenemen als ze verhuizen. Maar bij ING en bijBouwe vervalt de verhuisregeling als mensen naar een woning verhuizen die boven de NHG-grens uitkomt. Allianz en Hypotrust Goede Start verstrekken alleen maar hypotheken met NHG. "Daardoor heeft een klant niets meer aan de verhuisregeling als die naar een duurdere woning boven de NHG-grens verhuist".

Goed advies is goud waard!

Laat u goed adviseren bij het afsluiten of oversluiten van uw hypotheek. Een verkeerde keuze kan u op langere termijn behoorlijk in de problemen brengen.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top