Ontzorgen is ons vak

Voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken.

Hypotheekcrisis in Nederland

01-09-2008

Ze schreven miljarden (denk eens aan al die nullen!) af en begonnen collega-banken te wantrouwen. Dat dreef de rente op, omdat de banken een opslag in rekening brachten vanwege het grotere risico van de leningen. Huiseigenaren in Amerika lenen in veel gevallen op basis van een variabele rente. De maandlasten schoten omhoog en hier en daar ontstonden problemen.

In Nederland staat de hypotheekrente in veel gevallen langer vast. Wij houden van zekerheid. Toch blijkt Andreas Floor FFPdat, welke periode van 30 jaar je in de afgelopen eeuw ook kiest, een variabele rente over de gehele looptijd altijd het voordeligste is. Je moet echter de pieken wel kunnen opvangen. Als de rente snel stijgt, kan dit problemen veroorzaken. Een hypotheekcrisis in Nederland zou kunnen ontstaan voor die mensen die hun hypotheek tegen een lage rente hebben afgesloten (bijvoorbeeld in 2004 of 2005) en hun uitgavenpatroon daarop hebben aangepast. Moet de rente in de nabije toekomst opnieuw worden vastgezet, dan kunnen de maandlasten behoorlijk omhoogschieten. Op tijd maatregelen nemen is daarom belangrijk. Een niet zo populaire maatregel is bijvoorbeeld door de uitgaven te beperken en zuiniger te gaan leven. Dat is lastig met een stijgende inflatie en duurdere brandstof. Een andere maatregel kan zijn door de eigen rente alvast de middelen met de nieuwe rente. Daarmee gaan de maandlasten wel omhoog, maar gematigd. Je sluit bij de bank een nieuw langlopend rentecontract af waarbij de rente die je nu betaalt gemiddeld wordt met de gestegen marktrente. Wacht niet af en informeer tijdig naar de mogelijkheden.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top