Ontzorgen is ons vak

Voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken.

Hypotheek via adviseur

01-11-2018

Het juridische onderscheid tussen het afsluiten van een hypotheek via een adviseur of rechtstreeks bij de geldverstrekker lijkt steeds groter te worden. De geschillencommissie KiFiD heeft hierover een uitspraak gedaan in het belang van de onafhankelijk financieel adviseur. Het is belangrijk dat u hiervan op de hoogte bent zodat u dit in uw afweging bij het afsluiten van een hypotheek mee kan nemen.

De geschillencommissie KiFiD is van oordeel dat op de Bank (in deze uitspraak de Rabobank) na het afsluiten van een hypothecaire geldlening geen actieve onderhoudsplicht rust. De consumenten die de Bank hadden gedaagd, werden in het ongelijk gesteld en kregen geen schadevergoeding.  De rentevervaldatum (in het geval van de consumenten in 2028) is het eerste moment waarop de Bank haar klanten proactief moet benaderen. Er is immers sprake van een langlopend rentecontract waarbij Consumenten alvorens dit contract te hebben afgesloten van advies zijn voorzien. Indien na het aangaan van het rentecontract wijzigingen in de levenssituatie van Consumenten plaatsvinden, ligt het op de weg van de Consumenten zelf om contact op te nemen met de Bank en dit bij de Bank kenbaar te maken.

Indien de Consumenten er voor gekozen hadden hun hypotheek via een onafhankelijk financieel adviseur af te sluiten, hadden zij regelmatig een onderhoudsgesprek mogen verwachten. De uitspraak was dan ten gunste van de Consumenten geweest.

Lees hier de volledige KiFiD uitspraak.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top