Van alle markten thuis

Ook voor het zwaardere werk!

Huizenprijzen gedaald

01-06-2019

Voor het eerst in drie jaar tijd is de gemiddelde prijs waarvoor een huis in Nederland wordt verkocht gedaald. Volgens de nieuwste cijfers van makelaarsvereniging NVM, over het eerste kwartaal van 2019, is een woning gemiddeld 294.000 euro waard, 5.000 euro minder dan eind vorig jaar.De NVM nuanceert de prijsdaling.Toch zijn er tekenen dat er meer aan de hand is.

De prijsindex voor bestaande koopwoningen van het CBS en het Kadaster, die rekening houdt met welk type huizen verkocht zijn, is van januari op februari ook afgenomen, de tweede daling in drie maanden tijd. Vooral voor oudere huizen die nog verduurzaamd moeten worden, zijn mensen niet langer bereid de hoofdprijs te betalen. Feit blijft dat de vraag naar woningen nog steeds groot is en het aanbod achterblijft. Volgens het WoonOnderzoek Nederland 2018, dat het ministerie van Binnenlandse zaken publiceerde, wil 9 procent van de Nederlanders ‘beslist’ en 23 procent ‘misschien verhuizen’. Het woningtekort bedraagt 279.000 woningen.

Tel daarbij op dat inkomens naar verwachting blijven stijgen, de rente voorlopig laag blijft en de economische groei weliswaar afzwakt maar nog wel doorzet, en de conclusie is dat deze daling van tijdelijke aard is. De verwachting is echter dat de prijzen niet meer zo exeptioneel snel zullen stijgen.

Ontwikkeling hypotheekrente

De rente op hypotheekleningen met een korte én lange looptijd blijft dit jaar waarschijnlijk stabiel. Volgens de analysten van diverse banken komt een renteverhoging op zijn vroegst eind 2020 in beeld.

(bron: NRC)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top