Wij ontzorgen door financiële rust en zekerheid

Dat is onze missie.

Huis oververzekerd

01-10-2014

De herbouwwaarde, die meestal in het taxatierapport staat vermeld, is de basis voor de opstalverzekering van uw huis. Vaak komen wij in polissen het aankoopbedrag van de woning tegen. Veelal lijdt dit tot hogere bedragen waardoor er sprake is van oververzekering.

Oververzekering
U bent oververzekerd wanneer het verzekerde bedrag hoger is dan de waarde van het goed dat u verzekerd heeft. Indien de woning een herbouwwaarde heeft van bijvoorbeeld EUR 180.000,- en u heeft de woning voor EUR 250.000,- verzekerd dan zal men bij de schadebepaling van EUR 180.000,- uitgaan. U heeft dan teveel premie betaald en zal geen terugbetaling van de premie ontvangen. Het is daarom van belang van het juiste verzekerde bedrag uit te gaan.

Waardemeter
Op onze site kunt u eenvoudig de verzekerde waarde van uw woning berekenen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van dewaardemeter van het Verbond van Verzekeraars.

De vaststellingsmethode van de Herbouwwaardemeter is gebaseerd op een driedeling. Er wordt onderscheid gemaakt in het ‘type’ woning, de ‘kwaliteit’ van bepaalde bouwdelen, en de ‘hoeveelheid’. Voor de bepaling van het type woning wordt onderscheid gemaakt in vijf categorieën woningtypen. Hieruit moet een keuze worden gemaakt die leidt tot een prijsstelling per m³.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top