Voor alles een oplossing

Wij denken in maatwerk.

Hoogste inflatie

13-02-2022

De inflatie in Nederland is in januari opgelopen naar het hoogste niveau in 40 jaar. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De inflatie kwam afgelopen maand uit op 6,4 procent. In december was dat nog 5,7 procent. "De inflatie ligt nu op een ongekend hoog niveau", zegt hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen van het CBS. We moeten terug naar de jaren tachtig voor dergelijke uitslagen.

"Het cijfer van januari is niet het hoogste ooit. Van eind jaren zestig tot begin jaren tachtig hebben we lang hoge inflatie gekend." Dat de geldontwaarding nu verder is opgelopen komt vooral doordat we meer geld kwijt zijn aan energie en voeding.

Volgens de Europese rekenmethode zou de inflatie in Nederland inmiddels zijn opgelopen tot 7,6 procent. "Dat verschil is te verklaren doordat de kosten voor woningbezit in de Europese methode zwaarder wegen", licht de CBS-econoom toe.

Het inflatiecijfer wordt samengesteld op basis van een mix aan goederen en diensten.

In de eerste maand van dit jaar was energie (elektriciteit, gas en stadsverwarming) maar liefst 90 procent duurder dan in januari vorig jaar. De bijdrage van energie aan het totale inflatiecijfer nam daardoor ook toe.

Voor eten en drinken moesten we gemiddeld 4,3 procent meer betalen dan een jaar geleden. "Vooral brood, kaas en kwark werden duurder", aldus het CBS.

(bron: NU.nl)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top