Van dekking verzekerd

Ook als het wat verder van huis is.

Hoe doen de Belgen het?

06-01-2018

Ruim de helft van de Belgen (53%) is bereid om zijn of haar rijgedrag te laten volgen door een verzekeraar in ruil voor een lagere verzekeringspremie. Dit blijkt uit onderzoek dat Assuralia, de Belgische tegenhanger van het Verbond van Verzekeraars, liet uitvoeren naar de reputatie van de branche bij onze zuiderburen. Net als in Nederland vinden Belgische consumenten verzekeringen vaak lastig te begrijpen.

Belg verkiest lagere premie boven privacy bij autopolis

“Een kleine meerderheid is bereid om een black box in zijn auto te plaatsen of om met een app, verbonden met de verzekeraar, te werken om een korting op de verzekeringspremie te bekomen”, zo stelt Assuralia-bestuurder Philippe Colle in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. Over het algemeen is ook de Belgische consument echter geen voorstander van gebruik van privégegevens voor een lagere premie, zo blijk uit het onderzoek van GfK onder bijna 1.300 Belgische particulieren en bedrijven.

Teveel premie door fraude

Het onderzoek ging onder meer ook in op verzekeringsfraude. Van de ondervraagden is 62% het eens met de stelling dat ze teveel premie betalen omdat er valsspelers zijn. Volgens Colle betalen Belgische huishoudens hierdoor 100 tot 120 euro verzekeringspremie teveel.

Weinig kennis over verzekeringen

Net als veelvuldig in Nederland geconstateerd wordt, gaapt er ook bij onze zuiderburen een kenniskloof tussen verzekeraar en verzekerde. Slechts 23% vindt verzekeringsproducten duidelijk en gemakkelijk te begrijpen.

(bron AM web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top