In iedere markt thuis

Het is ons niet snel te gek.

Het nut van winterbanden

29-01-2010

Daarom zijn er zomer- en winterbanden. Met zomerbanden is op sneeuw en ijs niet veilig te rijden. Winterbanden presteren steeds beter.

Wat doet een winterband?
Vanwege de natte en koude weersomstandigheden in Nederland en de wetgeving in sommige Europese landen kiezen steeds meer mensen voor het rijden op winterbanden. Een veel voorkomend misverstand is dat winterbanden alleen geschikt zijn voor het rijden op sneeuw. Ook bij regen, hagel, ijzel en een temperatuur onder de 7 graden Celsius is het veiliger om op winterbanden te rijden. De samenstelling van een winterband verschilt met die van een zomerband. Het rubber van een winterband wordt bij een koudere temperatuur minder snel hard. Hierdoor verbeterd de grip waardoor de remweg op glad wegdek 20% korter is en de veiligheid vergroot wordt. Daarnaast heeft een winterband een ander profiel dan een zomerband zodat water, sneeuw en vuil beter afgevoerd worden. Dit verkleind de kans op aquaplaning. Verder zorgen de lamellen in het profiel van een winterband voor meer grip op besneeuwde wegen, omdat deze zich als het ware vastbijten in de sneeuw

De ANWB
De ANWB adviseert winterbanden voor iedereen die iedere dag op de auto moet kunnen vertrouwen en die met de auto op wintersport gaat. Steeds meer landen kennen een algehele verplichting voor het gebruik van winterbanden of een verplichting bij winterse omstandigheden. Winterbanden kunnen het beste worden gebruikt vanaf november tot april. De bandenfabrikanten kunnen de enorme vraag van de afgelopen maanden nauwelijks aan waaruit blijkt dat de meeste Nederlanders nu ook het nut hiervan zien.  

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top