Altijd op zoek naar oplossingen

wij kennen de weg in verzekeringsland.

Het nul-uren contract bij ziekte

01-05-2011

Met het nul uren contract sluit de werkgever een arbeidsovereenkomst af met de werknemer, maar regelt hierin geen vaste werkuren. In plaats daarvan, is in het nul-uren contract geregeld dat hij de werknemer flexibel oproept.

Als de werkgever de werknemer oproept, moet hij/zij verplicht op het werk verschijnen. Daar staat wel tegenover dat de werknemer ook volledige sociale bescherming geniet, zoals doorbetaling bij ziekte.

Wat is er geregeld bij ziekte

  • De werknemer wordt ziek tijdens een oproepperiode: deze krijgt minstens 70% van het loon over de afgesproken periode die de werknemer zou moeten werken. Als dit lager is dan het geldende minimumloon, krijgt de werknemer het minimumloon.
  • De werknemer blijft na afloop van een oproepperiode ziek: de werknemer krijgt alleen betaald voor de uren die hij of zij heeft gewerkt. Zolang het arbeidscontract duurt, heeft de werknemer ook geen recht op ziekengeld. Pas als het arbeidscontract eindigt, krijgt de werknemer ziekengeld. Een ziektewetuitkering vraagt de werknemer aan bij het UWV.
  • De werknemer is ziek buiten een oproepperiode: in de periode waarin hijof zijn  niet wordt opgeroepen heeft de werknemer geen recht op loon. Dat blijft zo als de werknemer in deze periode ziek wordt. Zolang het arbeidscontract nog duurt, heeft de werknemer ook geen recht op ziekengeld. Pas als het arbeidscontract eindigt, krijgt de werknemer ziekengeld. Een ziektewetuitkering wordt aangevraagd bij het UWV.

bron: Harrie Bekkers ASR

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top