Sterk in elk werk

Wij kennen de risico's en weten de oplossingen!

Het meeneem pensioen

30-09-2008

In veel gevallen lijkt het standaard dat de opgebouwde pensioenrechten mee worden genomen naar het nieuwe fonds, want de werknemer krijgt vaak niet eens de keuze voorgelegd. Maar uiteindelijk kun je zelf bepalen of je het pensioen wilt meenemen of niet. En wat is nu het beste? Het antwoord daarop is niet zo gemakkelijk, maar wel heel belangrijk voor het toekomstige inkomen. Je moet eigenlijk drie dingen te weten komen: 1. Wat levert mijn oude pensioen op? 2. Wat levert mijn nieuwe pensioen op? 3. Wat levert het pensioen op als ik het oude overdraag naar het nieuwe pensioenfonds? Je kunt eenvoudig stellen dat het gunstig is als je een slechte pensioenregeling overdraagt naar een goede regeling. En andersom (van goed naar slecht)  is meestal niet zo’n slimme zet.

Maar wat is een slechte regeling en wat een goede? Door de regeling van de oude werkgever te vergelijken met de nieuwe kun je daar achter komen. Heeft de nieuwe regeling een goede indexatie (de uitkering groeit mee met de inflatie), of is de nieuwe regeling een eindloonregeling (gebaseerd op het laatst verdiende loon), dan kun je ervan uit gaan dat het een prima regeling is. Kent de oude regeling géén indexatie, dan is overdracht naar een pensioen mèt indexatie een goede stap. Is de oude regeling op basis van middelloon en is de nieuwe een eindloonregeling, dan is overdracht eveneens een goede keus. Laat je adviseren. Vanaf het nieuwe dienstverband heb je zes maanden de tijd om de waardeoverdracht aan te vragen

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top