Omdat u niet altijd alleen bent

Wij schatten uw risico's goed in.

Hack in een klein hoekje

01-10-2020

Cybercriminaliteit en bedrijfsstilstand worden door ondernemers gezien als belangrijkste ondernemersrisico’s. Daarmee laat cybercriminaliteit risico’s als natuurrampen, wijziging in wet- en regelgeving en brand achter zich. Elk bedrijf is een potentieel doelwit van cybercriminelen want bij ieder bedrijf is wat te halen. In 2018 had 94% van de Nederlandse bedrijven een website. Veel bedrijven gebruiken daarnaast e-mail, hebben een digitale agenda en/ of voorraadbeheer, factureren digitaal en zijn in heel veel gevallen actief op social media. Elk bedrijf beschikt over data: persoonsgegevens van klanten, leveranciers en/of personeel en financiële gegevens. Cybercriminelen maken misbruik van deze gegevens en willen graag heel snel geld “verdienen”. Zij maken gebruik van scanners die geautomatiseerd die de zwakke plekken in software opsporen. En die zitten in veel websites en programma’s. Ook via mensen proberen zij toegang te krijgen te bedrijfsnetwerken met bijvoorbeeld phishing e-mails. Als een crimineel ingebroken heeft op een bedrijfsnetwerk (hacking), kan hij verschillende dingen doen. Meestal kijkt hij eerst (soms dagen) rond in de omgeving. Hier merkt het bedrijf meestal niets van. Na zijn inventarisatie slaat de crimineel toe: hij kan bestanden ontoegankelijk maken (versleutelen), documenten kopiëren, wijzigen of verwijderen. Hij kan het hele bedrijf platleggen waardoor de continuïteit direct gevaar loopt. Meer dan 6 op de 10 ondernemers in Nederland heeft al eens te maken gehad met cybercrime. Deloitte heeft uitgerekend dat de jaarlijkse schadelast voor het bedrijfsleven en de overheid zo’n 10 miljard bedraagt.

Een cyberverzekering biedt standaard dekking voor hulpverlening, aansprakelijkheid en eigen schade. Toch denken veel mensen nog steeds dat het hen niet zal overkomen maar de werkelijkheid is anders….  De Cyberverzekering gaat tot de kern horen van de verzekeringsportefeuille.

De belangrijkste schade-oorzaken zijn:

  1. Gebrekkige cybersecurity
  2. Spionage hacks, malware, Ddos aanvallen
  3. Slordigheid en fouten van medewerkers

De eenvoudigste maatregel is het belang van het delen van ervaringen met elkaar. Nog steeds durven weinig organisaties openlijk te praten over hetgeen wat hen is overkomen. Terwijl juist anderen kunnen leren van het incident. Alleen op deze manier wordt voorkomen dat slachtoffers zich slachtoffers blijven voelen. Wanneer er openheid is kunnen we een aantal cyberaanvallen voorkomen en daar worden we met z’n allen beter van!

Vraag hier uw offerte aan voor de cyberverzekering: offerte aanvraag cyberverzekering of neem contact op met één van onze specialisten op 088-7654054.

Let op: sluit u nu een nieuwe CyberClear by Hiscox-verzekering af? Dan krijgt u 10% korting!

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top