Persoonlijke en deskundige afwikkeling

Ieder dag staan wij weer voor u klaar!

Grote premieverschillen

20-11-2017

De premies voor exact dezelfde WA-autoverzekering kunnen zelfs binnen een straat flink uiteenlopen. Uit onderzoek van een vergelijkingssite blijkt dat de verschillen met de buurman kunnen oplopen tot 77%. Bijna twee derde van de autoverzekeraars past ‘microzoning’toe waardoor premies al kunnen verschillen als de laatste letter van de postcode anders is.

Autopremie kan binnen één straat honderden euro’s verschillen

De vergelijkingssite deed onderzoek naar premiedifferentiatie bij 22 autoverzekeraars op meer dan 3.500 postcodes in de vijf grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. Daarnaast werden nog eens ruim 500 postcodes onderzocht in veertien kleinere gemeenten. De vergelijker gebruikte één profiel: een bestuurder van 39 jaar oud met drie schadevrije jaren. De persoon rijdt 15.000 kilometer per jaar en verzekert een Volkswagen Golf uit het jaar 2008 met enkel een WA-dekking.

Premiedifferentiatie op huisnummer

In Rotterdam zijn de grootste verschillen te vinden. Klanten kunnen tot 77% duurder uit zijn, afhankelijk van welk huisnummer iemand heeft in dezelfde straat. Dat betekent bij Lancyr bijvoorbeeld ruim €460 premie extra per jaar. In de kleinere gemeenten zijn de verschillen doorgaans minder groot, maar ook daar komen uitschieters voor tot 59% of €229 per jaar afwijking van de buren.

De verschillen komen doordat veel verzekeraars (64%) aan geavanceerde microzoning doen. Dat is premiedifferentiatie als de letters van de postcode verschillen. Verzekeraar Generali past zelfs premiedifferentiatie toe op huisnummer en toevoeging.

Verschillen afgenomen

Overigens zijn de verschillen in premies binnen een straat wel minder extreem dan twee jaar geleden. Toen voerde de vergelijker een vergelijkbaar onderzoek uit. Toen bleek dat sommige automobilisten 150% meer moesten betalen dan hun buren een eindje verderop in de straat.

(bron: AM Web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top