Van alle markten thuis

Ook voor het zwaardere werk!

Grote gevolgen...

01-05-2020

We zitten met z'n allen alweer een tijdje thuis van werk en school. Vrienden en familie zoeken elkaar wat vaker op en, met de door de overheid gestelde voorzorgsmaatregelen, wordt er meer gedronken, gegeten en gerookt. Begrijpelijk maar tegelijkertijd sluipen er ook gevaren in. Nog even een rondje rijden op de scooter of met de auto omdat men het thuiszitten zat is. Toeteren en zwaaien bij bekenden en even vergeten dat je misschien wat teveel gedronken hebt. Jongeren mogen helemaal niets drinken en voor ouderen is het ook niet verstandig. Los van het feit dat de overheid hier iets van vindt, heeft de verzekeraar ook een "mening" met verstrekkende gevolgen. Dit staat beschreven in de polisvoorwaarden en heet de "alcoholclausule".

Alcoholclausule

Steeds meer verzekeraars hanteren min of meer onderstaande clausule welke momenteel ook voor drugs van toepassing is.

‘Uitgesloten is schade ontstaan terwijl de bestuurder in kennelijke staat van dronkenschap of het onder zodanige invloed van alcohol (of andere bedwelmende of stimulerende middelen) verkeerde, dat deze niet meer in staat kon worden geacht het motorrijtuig naar behoren te besturen.’ 

De schade aan uw eigen motorrijtuig betaalt u sowieso zelf. Een verzekeraar is verplicht bij aansprakelijkheid de benadeelde schadeloos te stellen, maar zal op basis van deze clausule mogelijk na uitbetaling de schade alsnog op de bestuurder (dus haar eigen verzekerde) verhalen.

Een slok (of joint) teveel op betekent naast een grote boete en het verliezen van het rijbewijs een grote financiële schade waar u mogelijk tientallen jaren aan vast zit.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top