Ook voor bijzondere risico's

Verstand van verzekeren, daar draait het om.

Grootste claim ooit

01-06-2021

Als de Olympische Spelen in Tokio worden afgelast, krijgt de verzekeringsindustrie naar verwachting ruim €2 miljard aan claims voor de kiezen. Dat zou de grootste schadepost ooit op annuleringsgebied zijn. Website Reinsurance News peilde bij herverzekeraars en makelaars wat hun verwachtingen waren met betrekking tot het sportevenement. Door oplopende coronabesmettingen in Japan wordt de roep om afgelasting steeds luider. Meer dan de helft van de verzekeraars (56%) verwacht dat de Olympische Spelen dit jaar niet doorgaan. Verzekeringsmakelaar Gallagher heeft becijferd dat het afgelasten van het evenement voor meer dan 2 miljard euro schade zal opleveren.

Organisatie voor meer dan een miljard verzekerd

Bekend is dat herverzekeringsreus Swiss Re voor zo’n €200 miljoen aan annuleringsschade dekt; Munich Re zou goed zijn voor ruim €400 miljoen. Analisten schatten dat het evenement voor ongeveer €1,6 miljard is verzekerd, met nog eens een kleine €500 miljoen aan verzekeringen voor diensten rondom het huisvesten van sporters en begeleiding.

Het IOC heeft een annuleringsverzekering die voor €650 miljoen dekking biedt. Het comitéheeft ruim €800 miljoen bijgedragen aan het lokale organisatiecomité. Dat heeft op zijn beurt een polis gesloten die ruim €500 miljoen uitkeert bij annulering.

(bron: AM Web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top