In iedere markt thuis

Het is ons niet snel te gek.

Gouden Handdruk voorzieningen

01-03-2014

Overgangsregeling en 80%-regeling: fiscaalvriendelijk afkoop bestaande gouden handdrukken

Heeft u een bestaande stamrecht-BV, stamrechtverzekering of stamrechtspaarrekening? Dan vervalt de vrijstelling niet. U kunt zelfs het stamrecht direct laten uitkeren. Wat gebeurt er dan?

Indien u het stamrecht dit jaar (2014) in zijn geheel afkoopt, wordt slechts 80% van de waarde belast en 20% kan belastingvrij worden genoten. Met deze stimuleringsmaatregeling hoopt het kabinet dat een gedeelte van het stamrechtkapitaal wordt vrijgeboekt. U kunt het vrijgekomen kapitaal gebruiken voor consumptie, afbetaling van schulden of voor het opbouwen van buffers.

Voorwaarden overgangsregeling op een rij

  • Het ontslag moet in 2013 zijn vastgelegd en de ontslagdatum moest uiterlijk op 31 december 2013 bekend zijn.
  • U moet binnen een korte termijn uw dienstbetrekking hebben beëindigd.
  • U moet voor vóór 1 januari 2014 een, ondertekend, vaststellingsovereenkomst hebben opgesteld met uw werkgever, waaruit blijkt dat u een ontslagvergoeding (stamrecht) krijgt en aanspraak toekent op periodieke uitkeringen ter vervanging van gederfd of te derven loon.
  • Het stamrecht mag niet later ingaan dan in het jaar waarin u de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt. Dit zal veelal de leeftijd van 67 jaar zijn. Uit de overeenkomst moet ook blijken dat u de aanspraak moet onderbrengen bij een professionele verzekeraar, een stamrecht-bv of bank.


Revisierente

Vanaf 1 januari 2014 wordt geen revisierente meer in rekening gebracht als een stamrecht wordt afgekocht. Daarnaast is in de belastingplannen opgenomen dat ook geen revisierente meer in rekening wordt gebracht bij andere vormen van onregelmatige afwikkeling, zoals bijvoorbeeld het verpanden of belenen van het stamrecht

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top