Van dekking verzekerd

Ook als het wat verder van huis is.

Goedkope uitvaart

01-11-2017

Prijs is voor veel Nederlanders de belangrijkste keuzefactor bij de eigen uitvaart. Uit onderzoek van uitvaartverzorger- en verzekeraar Monuta blijkt dat 44% van de Nederlanders het belangrijk vindt dat de plechtigheid zo goedkoop mogelijk is. Ook hebben veel mensen al helder voor ogen wie er wel of niet mag komen tijdens het laatste ‘feestje’ van de de gastheer of gastvrouw.

Uitvaart liefst zo goedkoop mogelijk en zonder ongewenste gasten

Drie op de tien Nederlanders hebben ‘vrienden’ of kennissen die zie ze liever niet op hun eigen begrafenis of crematie willen. Vaak is dit al aan naasten doorgegeven maar uit het onderzoek van Monuta blijkt ook dat 70% van de Nederlanders deze en andere wensen omtrent de eigen uitvaart niet vastlegt.

Feestje

Ondanks de gebrekkige vastlegging weet een meerderheid al wel hoe de eigen begrafenis of crematie eruit moet zien. Zo vindt 50% dat het een ‘feestje’ mag worden, waarbij opvalt dat mannen dit vaker aangeven (54%) dan vrouwen (45%).

Cremeren of begraven

Inmiddels is cremeren populairder onder de Nederlander dan begraven; iets meer dan de helft kiest voor crematie, ruim een kwart wil liever een begrafenis. Er is bij de keuze voor cremeren of begraven wel een groot verschil tussen ouderen en jongeren. Waar ouderen vaker kiezen voor cremeren (72%), is dat bij jongeren iets minder duidelijk: circa 40% kiest begraven, nog eens 40% cremeren. Van de ondervraagden geeft 5% aan het eigen lichaam beschikbaar te willen stellen aan de wetenschap.

Kosten uitvaart

Ruim een kwart (26%) van de ondervraagden weet niet wat een uitvaart kost. Net als in eerder eerder onderzoek door Monuta blijkt dat met name jongeren (37%) dit lastig vinden in te schatten. Hoewel 77% van de ondervraagden een uitvaartverzekering heeft, stelt 38% te weten dat de waarde van de uitvaartverzekering niet toereikend zal zijn of  geen idee te hebben of dat het geval is.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top