Altijd op zoek naar oplossingen

wij kennen de weg in verzekeringsland.

Goedkoop is duurkoop

02-12-2015

Nu Menzis, Zilveren Kruis en CZ  ook hun premies voor de zorgverzekering 2016 bekend hebben gemaakt, blijkt dat de stijging van 7,7% die het ministerie van Volksgezondheid voorspelde, aan de hoge kant was. Menzis stelde de maandelijkse premie vast op € 107 (stijging van 2,2%), CZ op € 104,95 (stijging van 4,4%) en Zilveren Kruis op € 109,45 (stijging van 6,8%).

Inzet van reserves
De grote verzekeraars hebben een deel van hun reserves ingezet om de premie zo laag mogelijk te kunnen houden. Dat is ook de reden dat Zilveren Kruis de hoogste stijging laat zien. Volgens de verzekeraar zijn de reserves die zij konden aanspreken beperkt.

De redenen dat de zorgkosten stijgen zijn onder meer de toevoeging van nieuwe medicijnen en behandelingen aan het basispakket. Ook de compensatie vanuit de overheid voor het betalen van de wijkverpleging door zorgverzekeraars wordt weer afgebouwd.

Eigen risico
Het eigen risico voor 2016 is vastgesteld op € 385. De stijging van € 10 ten opzichte van 2015 is alleen ter indexatie, dus er is geen reële stijging van het eigen risico. Ook de zorgtoeslag gaat omhoog door indexatie. De meeste mensen zullen over het jaar 2016 € 67 meer ontvangen aan toeslag.

Overstappen
Het is ieder jaar weer de vraag of er inderdaad veel verzekerden gaan overstappen. De dekkingsverschillen zijn vaak minimaal en het grote premievoordeel lijkt ook niet behaald te worden (al doen de reclames anders voorkomen).

Overstappen
Wilt u overstappen van zorgverzekering? Zorg er dan voor dat uw huidige zorgverzekering is opgezegd vóór 1 januari van het nieuwe jaar. U heeft dan nog tot 1 februari 2016 de tijd om over te stappen. Overstappen aan het eind van januari is geen probleem voor de dekking van de zorgkosten. De nieuwe zorgverzekering gaat in met terugwerkende kracht en geldt vanaf 1 januari. Indien u niet op tijd een nieuwe zorgverzekering heeft, riskeert u een boete.

Contracten
De informatie over welke ziekenhuizen en klinieken zijn gecontracteerd door zorgverzekeraars, blijft voorlopig nog achter. Veel zorgverzekeraars zijn nog met de zorgverleners in gesprek over deze contracten. De verwachting is dat zorgverzekeraars voor 2016 met bijna alle Nederlandse ziekenhuizen een contract zullen sluiten.

Wij adviseren bij het afsluiten van een zorgverzekering (of het wijzigen van een bestaande zorgverzekering) te kiezen voor een restitutiepolis. Hiermee behoudt u het recht zelf te kunnen kiezen voor de zorgverlener.

Raadsel voor jongeren
Van de 524 jongeren die meededen aan het onderzoek van meedoenaanonderzoek.nl wist slechts 51% dat de basisverzekering verplicht is. Ook kon maar 53% van de jongeren vertellen wat het eigen risico inhoudt. Het onderzoek werd gedaan onder jongeren van 18 tot 24 jaar. Het zou kunnen dat jongeren niet veel over de zorgverzekering weten omdat zij vaak zelf niet de premie ervoor betalen. Dat kwam namelijk ook uit het onderzoek naar voren: ruim 44% van de jongeren heeft ouders die de zorgpremie betalen!

Speciale aanbieding De Amersfoortse
Omdat u als ondernemer doorgaat waar anderen stoppen is het belangrijk dat u zich fit voelt. De Amersfoortse begrijpt dat. Daarom is er nu De Doorgaanverzekering voor ondernemers.U heeft momenteel al een AOV bij De Amersfoortse of a.s.r.. Als u een zorgverzekering bijsluit, profiteert u van de vele voordelen van de Doorgaanverzekering, zoals 5% korting op uw AOV.

Klik hier voor meer informatie over de aanbieding van De Amersfoortse

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top