Wij staan voor u klaar.

Ook als het even tegen zit.

Gevolgen uitlenen auto

01-06-2021

Ruim de helft van de autobezitters die zijn auto weleens aan een ander meegeeft, weet niet hoe het zit met de verzekering als er schade wordt gereden door de lener. Daardoor riskeren auto-uitleners bij schade onbewust kosten die kunnen oplopen tot wel 290 euro per jaar. Dat blijkt uit onderzoek van onder 1.000 respondenten. Volgens het onderzoek zijn mensen zich er vaak niet van bewust dat degene die de auto leent altijd verzekerd is via de autoverzekering van de autobezitter. Een kwart van de Nederlandse auto-uitleners denkt zelfs dat degene die de auto leent, verzekerd moet zijn.

Premie stijgt

Daardoor kunnen autobezitters bij schade door een lener voor onverwachte kosten komen te staan. De gemaakte schade heeft namelijk invloed op de premie van de auto-uitlener en niet op die van de lener. Als de ander met jouw auto schade rijdt en jij deze schade claimt bij de verzekeraar, dan kunt u flink meer premie gaan betalen door een daling in het aantal schadevrije jaren.  

Veel mensen weten volgens het onderzoek niet dat de verzekeraar bij schade tot maximaal vijftien schadevrije jaren rekent. Het advies is dan ook om na te gaan hoeveel de reparatie van de schade ongeveer kost, voor deze bij de verzekeraar te claimen.

(bron: AM Web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top